...
Den 18 oktober utnämnd till ”European Paper Bag Day”
Den 18 oktober är utnämnd till den första ”European Paper Bag Day”. Eventet är tänkt att återkomma årligen.
”Genom att fira European Paper Bag Day vill vi framhäva fördelarna med pappersbärkassar”, säger Elin Gordon.

Torsdagen den 18 oktober 2018 har utnämnts till ” European Paper Bag Day”. Syftet är att öka konsumenternas medvetenhet om pappersbärkassar som hållbara och effektiva förpackningar för framtiden, vilka bidrar till att minimera miljöutsläpp. Bakom initiativet står plattformen ”The Paper Bag”, som är en samverkansorganisation mellan Europas ledande kraftpappersproducenter och pappersbärkassetillverkare.

”Genom att fira European Paper Bag Day vill vi framhäva fördelarna med pappersbärkassar och samtidigt erbjuda konsumenter ett val som möjliggör ansvarstagande för miljön. Med våra aktiviteter vill vi starta upp en dialog med konsumenter om pappersförpackningar och ge dem fakta och inspiration att vidta åtgärder till att minimera den globala uppvärmningen och andra miljöutsläpp”, förklarar Elin Gordon, generalsekreterare för CEPI Eurokraft.

”The Paper Bag” skriver i ett pressmeddelande att pappersbärkassar är starka och pålitliga shoppingpartners för alla tillfällen. Tack vare bärkassars styrka är innehållet optimalt skyddat - och de kan återanvändas flera gånger om. Pappersbärkassar har också förträffliga miljöfördelar: De är gjorda av förnyelsebara råvaror, de är återvinningsbara och de är biologiskt nedbrytbara.

De cellulosafibrer, som används till råmaterial för tillverkning av pappersbärkassar i Europa, är biobaserade och kommer från hållbart förvaltade europeiska skogar. Skogen utgör en viktig del mot den globala uppvärmningen och det genomsnittliga årliga koldioxidupptaget i europeisk skogsbiomassa uppgår till 719 miljoner ton vilket kompenseras hela Tysklands fossila koldioxidutsläpp. Tack vare de långa cellulosafibrerna är pappersbärkassar också attraktiva att användas som råvara i returpapper.

Aktiviteterna under European Paper Bag Day kommer att kommuniceras via sociala medier för ”The Paper Bag” under hashtaggen #EuropeanPaperBagDay på Facebook-sidan Performance powered by nature” samt LinkedIn-sidorna för EUROSAC och CEPI Eurokraft.
Alla intresserade och nyfikna är inbjudna att delta i diskussionerna genom att använda hashtaggen.

Plattformen "The Paper Bag" grundades år 2017 av de ledande europeiska kraftpappers-producenterna och tillverkarna av pappersbärkassar. Plattformen arbetar för att informera om fördelar med användning av pappersförpackningar. De två organisationerna CEPI Eurokraft och EUROSAC håller ihop plattformen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Bärkassar CEPI kraftliner Övrigt Pappersförpackningar Sociala medier

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK