...
Naturligt brun vätskekartong till aseptiska förpackningar
Elopak lanserar nu naturligt bruna vätskekartongförpackningar för aseptiska produkter.

Norska Elopak har utökat sitt utbud av naturligt bruna kartongförpackningar med lanseringen av den aseptiska kartongförpackningen Natural Brown Board Pure-Pak®.

Den nya kartongförpackningen är koldioxidneutral och 100 procent återvinningsbar. Lanseringen sker bara ett år efter det att Elopak introducerade den första gaveltoppsförpackningen tillverkad i naturligt brun kartong, Sedan lanseringen 2017 har dessa bruna kartongförpackningar framgångsrikt börjat användas till förpackningar med färsk mjölk och andra kylda mejeriprodukter av såväl större som mindre mejeriproducenter runt om i Europa.

De nya aseptiska bruna kartongförpackningarna saknar det vita yttre lagret, vilket gör att träfibrernas naturliga bruna färg framträder. Med ett ytlager färre minskar också koldioxidavtrycket samtidigt som förpackningen blir lättare. Sammantaget får man en naturligt annorlunda, hållbar och autentisk förpackning, som uppfyller krav från växande trender inom etiska, ekologiska och ekologiska produkter.

”Elopak har ett ständigt fokus på att utveckla produkter med förbättrad miljöprofil. Natural Brown Board är ett bra exempel i detta avseende. Med den senaste lanseringen expanderar vi nu vår portfölj med förpackningsprodukter lämpliga för UHT-mjölk och för juiceprodukter, som inte behöver förvaras i kyla samt för andra framväxande aseptiska marknader”, säger Elopaks miljödirektör Marianne Groven.

De nya aseptiska Pure-Pak-förpackningarna med Natural Brown Board kommer att finnas i volymerna 1.000 ml, 750 ml och 500 ml. Förpackningarna körs och fylls på en E-PS120A aseptisk fyllningsmaskin.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-03

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK