...
Multivac utökar med nytt fabrikskomplex i Tyskland
Multivac-direktörerna Hans-Joachim Boekstegers, Guido Spix och Christian Traumann med flera tog de första spadtagen till det nya fabrikskomplexet i tyska Wolfertschwenden.

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac ska bygga ett nytt fabrikskomplex för tillverkning av process- och packningsmaskiner inom livsmedelsområdet. Fabriken byggs i koncernens hemort Wolfertschwenden i Tyskland.

De första spadtagen till den nya fabriken togs den 28 september av Multivac-direktörerna Hans-Joachim Boekstegers (CEO), Guido Spix (CTO och COO) och Christian Traumann (CFO).

Det nya komplexet kommer att innehålla två enheter – ”Byggnad 16” och ”Byggnad 17” – med en sammanlagd yta på 17.000 kvadratmeter. Byggnad 16 får ett produktionsutrymme på cirka 7.500 kvadratmeter och i Byggnad 17, som byggs i tre våningar, kommer förutom ett produktionsutrymme i bottenplanet även att inrymmas en reception, en företagsrestaurang samt högst upp cirka 180 kontorsarbetsplatser samt ett antal flexibla konferens- och sammanträdesrum.

Multivac investerar cirka 35 miljoner euro (ca 364 miljoner kronor) i nybygget, som beräknas stå färdigt under år 2020.

”Denna nya fabrik ska utformas som ett applikationscenter inom vår affärsenhet ´Slicing Solutions´, som har en väldigt uppmuntrande utveckling. Framöver kommer här även att installeras automatiserade förpackningslinjer”, informerade VD Hans-Joachim Boekstegers, när de första spadtagen togs.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaskiner Livsmedel Livsmedelsförpackningar Multivac Övrigt Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK