...
Huhtamäki Oyj stänger linjer efter sämre halvårsresultat
”Med dessa åtgärder planerar vi att förbättra vår produktivitet och effektivitet”, säger VD Jukka Moisio.

Efter ett halvårsresultat, som låg under förväntningarna, planerar nu finska förpackningsföretaget Huhtamäki Oyj att stänga ner ett antal icke-konkurrenskraftiga produktionslinjer.

Huhtamäki skriver i ett pressmeddelande att man under de senaste tre åren gjort avsevärda investeringar och haft en god tillväxt. Men, som bolagets VD Jukka Moisio framhöll i sina kommentarer till bolagets rrapport för första halvåret 2018, så hamnade halvårsresultatet under företagets långsiktiga mål och man kommer därför att vidta åtgärder för att förbättra lönsamheten.

”Huhtamäki överväger nu att stänga och skriva av icke-konkurrenskraftiga produktionslinjer. Dessutom planerar företaget att påskynda åtgärder för att förbättra produktiuviteten genom att investera ytterligare i automation”, skriver Huhtamäki i sitt meddelande.

Vilka produktionslinjer som är aktuella och i vilka tillverkningsenheter de är belägna, framgår inte av meddelandet. Det framgår inte heller hur de planerade åtgärderna påverkar de anställda vid respektive enhet.

Huhtamäki uppskattar att effekterna av stängningar och avskrivningar uppgår till cirka 30 miljoner euro (ca 312 miljoner kronor), vilka kommer att redovisas som jämförelsestörande poster under fjärde kvartalet 2018. De planerade åtgärderna beräknas leda till årliga förbättringar av cirka 15-18 miljoner euro med full effekt år 2020.

”Med dessa åtgärder planerar vi att förbättra vår produktivitet och effektivitet och se till att vi är väl positionerade för att fortsätta att genomföra vår lönsamma tillväxtstrategi. Vi fortsätter att se goda tillväxtmöjligheter inom livsmedels- och dryckesförpackningar”, säger VD Jukka Moisio.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dryckesförpackningar Huhtamäki Jukka Moisio Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK