...
Valios yoghurt packas nu i växtbaserade förpackningar
Valios nya yoghurtförpackningar är nu helt växtbaserade med skruvkork i bioplast och träfiberbaserad kartongkapsel med ytter- och innerskikt av bioplast.

Alla Valios yoghurtförpackningar tillverkas numera av helt förnybar växtråvara. Förutom kartongen, som är basmaterial i förpackningen och som tillverkas av träfiber, så är skruvkorken samt kartongkapselns ytter- och innerskikt tillverkade av bioplast, som produceras av bioetanol från sockerrör.

Genom att samtliga Valios yoghurtförpackningar nu bytts ut, reduceras utsläppen av koldioxid med hela 330 ton i Sverige per år, vilket är en minskning med 58 procent jämfört med den gamla förpackningen.

”För oss på Valio är det viktigt att vi tar vårt ansvar och att vi aktivt arbetar för en mer hållbar produktion. Vi vill genom vårt initiativ hjälpa konsumenter att fatta miljömässigt kloka beslut. 58 procents lägre koldioxidutsläpp är såklart en stor vinst för miljön. Nästa steg är att även göra mjölkförpackningarna helt växtbaserade. Det innebär en större utmaning rent tekniskt, men vi gör framsteg och steg för steg kommer vi även där att minska koldioxidutsläppen”, säger Tanja Virtanen-Leppä, förpackningsansvarig på Valio.

De nya yoghurtförpackningarna har tagits fram i samråd med Tetra Pak och formatet på förpackningen samt dess egenskaper är exakt samma som i den gamla förpackningen. Det går alltså inte att med blotta ögat se någon skillnad på den gamla eller nya förpackningen. Den nya förpackningen återvinns också precis som den gamla, där skruvkorken sorteras som plast och den övriga förpackningen som kartong.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-05

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK