...
Mondi lanserar tunnare filmer för bag-in-box
Mondi har utvecklat nya och tunnare filmer för tillverkning av innerpåsar till bag-in-box-förpackningar.

Österrikiska Mondi har utvecklat en ny generation filmer anpassade för bag-in-box-lösningar. De nya filmerna är tunnare och mer miljövänligare än tidigare.
Mondi skriver i ett pressmeddelande att de nya filmerna är utvecklade vid Mondi Styria, som är Mondis filmextruderingsfabrik i Österrike och som har 60 års erfarenhet av att utveckla och producera plastfilmer.


De nya filmerna, avsedda för tillverkning av BiB-förpackningars innerpåsar, finns i två utförande: Styria Form Bar 50 och Styria Form Bar 90 DW.

Styria Form Bar 50 är en 50 mikron tunn flerskiktsfilm, som ersätter konventionella flerskikts innerpåsfilmer på 66 eller 70 mikron.

”Vi är det första företaget som kan erbjuda en sådan produkt. Den tunnare filmen innebär en materialbesparing på 25 procent vilket väsentligt reducerar koldioxidavtrycket”, säger Günter Leitner, VD på Mondi Styria.

Styria Form Bar 90 DW är en flerskiktsfilm med en tjocklek på 90 mikron. Filmen ska ersätta ett flerskikts filmmaterial på sammanlagt 110 mikron, som består av en coextruderad film på 70 mikron, som Mondi levererat, och en enskikts PE-film på 40 mikron, som levererats av en annan leverantör. Den nya 90-mikron filmen, som har samma egenskaper som kombinationen av PE-filmen och den 70 micron tjocka coextruderade filmen, innebär en materialbesparing på nästan 20 procent och en betydligt enklare logistik- och tillverkningsprocess för konverteraren.

”Mondi är den första och hittills enda leverantören av tekniska BiB-filmer som kan erbjuda denna typ av extruderad film, som innebär att kunden kan skapa sin innerpåse av en film istället för av två ”, säger Günter Leitner.

Tilläggas kan att båda de nya filmerna kan användas för såväl varmfyllning (upp till 85ºC)  som för fyllning av kylda produkter, vilket ger ökad bekvämlighet och flexibilitet för användarna.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
bag-in-box Dryckesförpackningar Miljö Mondi Plast plastfolie Plastförpackningar plastpåsar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK