...
”Hemvändare” blir chef för nordiskt KUKA Tech Center
Andreas Verga återvänder till Sverige och Göteborg efter två år i USA och blir chef för Nordens första KUKA Tech Center.

KUKA Tech Center är anläggningar, där kunder kan lära sig mer och testa möjligheterna med företagets robotar. De finns redan på en rad olika platser i världen och den 1 oktober öppnades KUKA:s första Tech Center i Norden med placering vid kontoret i Göteborg.
Ansvarig för KUKA Tech Center i Göteborg är ”hemvändaren” Andreas Verga, som de senaste två åren varit stationerad i USA.


”Närmast kommer jag från en tjänst som Technical Account Engineer på KUKA i San Fransisco. Där har jag jobbat med de flesta stora tech-företagen i Silicon Valley”, säger Andreas Verga, som är utbildad inom automation och utveckling och anställd på KUKA sedan 2008 och som nu alltså flyttar tillbaka till Göteborg.

Flera KUKA Tech Center i världen är specialiserade på demonstrationer anpassade för särskilda branscher exempelvis atomkraft, svetsning eller elektronik. Men det nordiska centret i Göteborg har en mer allround inriktning, med möjlighet att ge service åt alla förekommande industrigrenar, som finns representerade bland kunderna i Norden.

För Joacim Lorentsson, försäljningschef för KUKA Nordic, ger satsningen på KUKA Tech Center i Göteborg nya spännande möjligheter i samarbetet med de nordiska kunderna. Placeringen är enligt honom strategiskt helt rätt, med närheten till företagen inom fordon samt läkemedels- och medicintekniska företagsklustren i Göteborg. Han är också mycket nöjd med att Andreas Verga är den som ska driva och ansvara för utvecklingen av centret. 

”Med sin tidigare bakgrund inom bolaget och sina erfarenheter från USA är han helt rätt person för uppdraget. Vi är glada över att ha Andreas Verga tillbaka hos oss här i Göteborg”, säger Joacim Lorentsson.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
KUKA Kuka Nordic Övrigt Personal Robotteknik USA

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK