...
BillerudKorsnäs tillsätter chef för division Paper
Helene Biström – idag VD för statliga järnvägsföretaget Infranord – blir chef för BillerudKorsnäs nyinrättade division Paper. (Bild Infranord).

BillerudKorsnäs meddelar att man utser Helene Biström till chef för Paper, en av bolagets tre divisioner i den nya organisation som trädde i kraft 1 oktober. Helene Biström, som för närvarande är VD för statliga järnvägsföretaget Infranord, tillträder sin tjänst senast under april 2019.

Tidigare under året meddelade BillerudKorsnäs att bolaget skapar tre divisioner med resultatansvar för att mer effektivt förverkliga företagets tillväxtstrategi (Läs HÄR). De tre divisionerna blir Board, Paper och Solutions och Helene Biström blir alltså chef för division Paper. Hon blir också en del av bolagets koncernledning. Tidigare i år utsåg BillerudKorsnäs Mikael Andersson till chef för divisionen Board (Läs HÄR).

”Det är min övertygelse att Helene Biström tillsammans med det starka teamet inom Paper kommer att lyfta divisionen till nya nivåer vad gäller såväl produktionsstabilitet som nya produkter. Hon kommer också att bidra i koncernledningen med sin breda erfarenhet som ledare”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef i BillerudKorsnäs.

Helene Biström är en mycket erfaren ledare med tidigare uppdrag exempelvis som vice VD för Vattenfall och VD för Norrenergi. Hon har också en bakgrund med flera tunga styrelseuppdrag, bl.a. som ordförande för Sveaskog, och är för närvarande aktiv i Pöyrys styrelse. 2008 utsågs Helene Biström till ”Årets mäktigaste affärskvinna” av Veckans Affärer.

”Jag är hedrad att ha blivit erbjuden rollen som chef för division Paper i BillerudKorsnäs. Det blir oerhört spännande att ta sig an detta uppdrag. Kombinationen av gedigen kompetens och innovation med stort fokus på hållbarhet, gör att BillerudKorsnäs inriktning och produkter ligger helt rätt i tiden. Jag ser fram emot att tillsammans med mitt team utveckla division Paper”, kommenterar Helene Biström sin utnämning.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Övrigt Personal Petra Einarsson

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK