Skrivaren är lika strömsnål som en vanlig 20W-lampa
Bläckstråleskrivaren JET3up från tyska Paul Leibinger GmbH förbrukar inte mer ström än en vanlig 20-watts glödlampa.

Tyska företaget Paul Leibinger har utvecklat en bläckstråleskrivare för industriell märkning, som är lika strömsnål som en 20-watts glödlampa!

Leibinger skriver i ett pressmeddelande att skrivaren, som fått namnet JET3up, förbrukar mindre energi än de flesta glödlampor och att den är betydligt mer ekonomisk än många andra inkjetprintar. I Tyskland har elpriserna stigit stadigt sedan år 2016 och de börjar nu bli en ekonomisk börda för många företag. En strömsnål skrivare som JET3up kan då hjälpa till att dra ner på energikostnaderna.

I likhet med andra skrivare från Leibinger, så kan JET3up användas för märkning med batchnummer, bäst-före-datum, 2D-koder, mm.

”Våra konstruktörer har lyckats öka våra skrivares energieffektivitet så att de inte förbrukar mer ström än en vanlig 20-wattas glödlampa. De har använt sig av flera energibesparande lösningar, bland annat extra energisnål elektronik samt en deisgn som eliminerar behovet av inbyggda fläktar”, säger Christina Leibinger, ägare till Paul Leibinger GmbH.

Leibinger har dessutom utvecklat ett miljövänligt recyclingsystem, som reducerar bläckförbrukningen med 50 procent. Systemet, som kallas EcoSolv, är ett tillval som enkelt och snabbt kan integreras med alla Leibingers nyare skrivaremodeller för kontinuerlig bläckstråleskrift och det kan även monteras ihop med älde skrivarmodeller med hjälp av en speciell monteringssats. EcoSolv är kompatibelt med de flesta standardbläck.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning inkjet Märknings- & Etiketteringsutrustning Övrigt Tyskland

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK