...
3.500 arbeten utförs under Skoghalls underhållsstopp
Stora Ensos kartongbruk Skoghall genomför underhållsstopp vecka 42. Bolaget meddelar att när fabriken stängs ner i slutet av den här veckan (vecka 41) kan det uppstå luktstörningar. (Bild Stora Enso)

”Under stoppet moderniserar vi den drygt 20 år gamla kartongmaskinen”, säger projektledaren Mikael Forseryd. (Bild Stora Enso)

Stora Enso meddelar att det är dags för stort underhållsstopp vid kartongfabriken Skoghall i Värmland. Cirka 3.500 arbeten ska utföras under en dryg vecka.
Under den kommande veckan (vecka 42) finns 900 entreprenörer på plats i Skoghall för att utföra underhåll, rengöring och installationer på bruket. Även hundratals av Stora Ensos egna medarbetare arbetar med underhållsstoppet.


”I år ska vi installera delar av ett nytt styrsystem på vår största kartongmaskin. Vi moderniserar den drygt 20 år gamla maskinen med ny teknik för att kunna öka effektiviteten”, berättar Mikael Forseryd, som är projektledare för underhållsstoppet. 

Under underhållsstoppet kommer även katalysatorn i en av brukets fastbränslepannor för bark och träfiber att bytas ut. Det kommer att ytterligare minska verksamhetens miljöpåverkan. 
 
”Det är många personer på plats och det pågår mycket arbete samtidigt under en intensiv vecka. Vårt absolut viktigaste uppdrag är att det blir ett säkert stopp utan incidenter”, säger Mikael Forseryd. 

Inför underhållsstoppet har man haft informationsmöten med alla externa firmor om vilka rutiner och regler som gäller vid bruket i Skoghall. Dessutom använder man för första gången en mobilapp där säkerhetsinformation och viktiga meddelanden blir lätt tillgängliga för externa entreprenörer.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Kartong Kartongmaskin Övrigt Skoghall Stora Enso

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK