...
Nya köttförpackningar sparar plast och ger ökad hållbarhet
Först ut med den nya plastsnåla trågförpackningen är en serie med Garants färska korvar.
”På sikt kommer fler och fler förpackningar att bytas ut mot den nya trågförpackningen”, säger Hans Bax.

”Våra konsumenter har blivit mycket mer miljömedvetna i sina val”, säger Åsa Domeij.

Axfood skriver i ett pressmeddelande att man byter förpackningstyp på köttprodukter av egna varumärket Garant. Den nya förpackningen innebär att 70 procent plast sparas och att produkterna får ökad hållbarhet. Förpackningsbytet inleds med en serie med Garants färska korvar.

”På sikt kommer fler och fler förpackningar att bytas ut mot den nya trågförpackningen”, säger Hans Bax, chef för området Egna Affärer på Axfood, där kött ingår.

De nya förpackningarna består av platta ”tråg” av kartong, tillverkad av råvara från FSC-certifierade skogar (Forest Stewardship Council).  Trågen försluts under vakuum med en tunn plastfilm.

Axfood, med kedjor som Willys, Hemköp och Tempo, har som mål att alla plastförpackningar ska vara återvinningsbara till år 2022 och gjorda av bioplast till år 2030. Enligt ett EU-direktiv ska Sverige också minska sitt användande av plastbärkassar till 40 tunna plastbärkassar per person och år senast 2025.

 ”Willys kör i dag med plastbärkassar av återvunnen plast, medan Hemköps bärkassar består av bioplast, som är gjord av råvara från växtriket,” säger Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Willys och Hemköp har minskat försäljningen av plastbärkassar med i snitt sex procent under det senaste året, samtidigt som flergångsbärkassarna ökat kraftigt, inte minst bland Willys kunder.

”Våra konsumenter har blivit mycket mer miljömedvetna i sina val, samtidigt som vi på Axfood jobbar hårt för att minska plastanvändandet inom alla områden”, säger Åsa Domeij.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-12

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK