...
Knacka på skruvkorken – och den talar till dig!
The Talkin´ Cap har en liten NFC-tagg placerad på undersidan av korken eller kapsylen.

The Talkin´ Cap är en “talande skruvkork” som kan interagera med konsumenten redan ute i butiken med hjälp av en smart telefon försedd med NFC-funktion.

Den  talande förslutningen har utvecklats i ett samarbete mellan innovationsföretaget Talkin’ Things®, som är specialiserade på kommunikationslösningar, och förslutningsspecialisten Closure Systems International (CSI).

The Talkin´ Cap använder en inbyggd NFC-tag (Near Field Communication), som appliceras på undersidan av en förslutning, typ skruvkork i plast. För att upprätta kommunikation med förslutningen behövs en smart telefon med NFC-funktion och företagen säger, att det enda som sedan behövs, är att konsumenten startar NFC-funktionen i mobilen och knackar lite lätt på korken, så börjar den ”tala”  till konsumenten...

Förutom att ”den talande korken” kan användas för att förmedla säljande budskap, tips, etc till konsumenten, så innebär tekniken också att varumärkesägaren får ett gott skydd mot förfalskningar och oönskade manipuleringar med produktens förslutning, etc.

CSI säger att eftersom The Talkin´ Cap möjliggör kommunikation med konsumenten i realtid och redan vid försäljningsstället, får varumärkesägare möjlighet att samla in värdefulla uppgifter, baserade på lokalisering, användarhistorik, mm.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsutveckling förslutning NFC Övrigt Piratkopiering Smarta förpackningar Smartphone Tryckt elektronik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK