...
Kolla på Scanpack: Handbok om träförpackningar lanseras
AnnCharlotte Wigert, projektledare på Svenskt Trä, har skrivit en efterfrågad handbok om träförpackningar.

Branschorganisationen Svenskt Trä har tagit fram en efterfrågad handbok om träförpackningar, som kommer att lanserar på Scanpack i Göteborg i nästa vecka (23 – 26 oktober). Boken har skrivits av AnnCharlotte Wigert, som även är projektledare på Svenskt Trä.

”Syftet med handboken är att öka kunskapen om träförpackningar och inspirera inköpare till att ställa relevanta och höga krav på sina leverantörer”, säger AnnCharlotte Wigert.

Senast det gavs ut en motsvarande bok om träförpackningar var under 1980-talet och branschen har länge efterfrågat en förpackningshandbok till hjälp för inköpare, tillverkare och övriga aktörer i logistikkedjan. Handboken, som heter ”Förpackningshandbok – Fakta, projektering och dimensionering av förpackningar i trä”, ska fungera som ett stöd vid upphandling och ge svar på vad man som beställare bör tänka på kring förpackningsmaterial, fuktskydd och miljö.

Besökare på Scanpack blir de första som kan ta del av den nya handboken om träförpackningar. De kan också träffa författaren AnnCharlotte Wigert, som är på plats under mässan och finns i Svenskt Träs monter H03:12.
På Scanpack håller AnnCharlotte Wigert även i seminariet ”Trä ett supermaterial för kraftiga exportförpackningar –  beställning, tillverkning och hantering för bästa resultat”, som äger rum på Speakers Stage 23, 25 och 26/10.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa Förpackningsmaterial Konferenser och mässor Övrigt Personal Scanpack Svenskt Trä Träförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK