...
Ny utrustning hos Dafgård ger högre automatisering
InterSystem har levererat en helhetslösning med pallettering, sträckfilmning och bansystem till Dafgård.

Livsmedelsföretaget Gunnar Dafgård AB har investerat i ny maskinutrustning för paketering och pallettering av färdigmat vid sin anläggning i Källby. Under fyra intensiva sommarveckor installerades tre linjer med väsentligt högre kapacitet och automatiseringsgrad än tidigare.

Dafgård gav uppdraget till InterSystem att efter packlinjerna leverera en helhetslösning med pallettering, sträckfilmning samt komplett bansystem för produkt- och pallhantering. Hela anläggningen är extremt kompakt, utan att tumma på funktion och tillgänglighet. 

Centralt i anläggningen finns tre pallastare ComPact 128L med hög produktinmatning för att skapa den optimala maskinuppställningen. En transfervagn förser pallastarna med tom pall samt tar hand om den färdiga pallen som sedan transporteras vidare för automatisk sträckfilmning.

”InterSystem har haft en viktig del av det totala projektet och har genomfört sina åtaganden på ett mycket bra sätt. Vi förstår att deras team är vana vid denna typ av leverans, vilket märks i genomförandet av projektet”, säger Mats Härnborg, projektledare på Dafgård. 

Ängelholmsbaserade InterSystem har levererat över 600 pallastare genom åren, varav två tredjedelar på export. Men denna leverans är den första till Gunnar Dafgård AB.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-19

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK