...
Elanders i samarbete med globala Edelmann Group
Magnus Nilsson är VD i Elanders AB.

Elanders AB har inlett ett samarbete med Edelmann Group, ett globalt tyskt förpackningsföretag med verksamhet i bl. a Indien, Kina, Tyskland och USA. Elanders har samtidigt tecknat avtal med Edelmann om att överlåta sin verksamhet inom Print & Packaging Solutions i Beijing, Kina.

Elanders enhet i Beijing har närmare 170 anställda och omsätter cirka 80 miljoner kronor på helårsbasis. Affären förväntas slutföras under fjärde kvartalet 2018 och ge en positiv effekt på kassaflödet om cirka 20 miljoner kronor och en mindre negativ effekt på rörelseresultatet.

Elanders VD Magnus Nilsson skriver i ett pressmeddelande att målsättningen med samarbetet med Edelmann är att skapa en gemensam plattform för att kunna erbjuda unika globala kundlösningar inom supply chain management, som inkluderar allt från förpackningar, kittning, fulfilment och lagerhållning till global leverans.

Elanders har varit etablerade på den kinesiska marknaden sedan år 2005 och har idag lite mer än 900 anställda fördelat på tio enheter i olika delar av Kina.

Edelmann Group har verksamhet i nio länder, runt 3.000 anställda, och erbjuder förpackningslösningar för läkemedel, kosmetika och andra konsumentprodukter.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Elanders förvärv Kina Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK