...
Kolla på Scanpack: Trågförpackning som sparar in 75 procent plast
Tyska Sealpacs innovativa skinförpackning Flatskin® visas på Scanpack av svenska återförsäljaren Nemco AB.

Tyska företaget Sealpac GmbH har utvecklat en ”trågförpackning” med vakuumförsegling, där själva plasttråget ersatts av en plastbelagd kartongplatta. Nyheten visas på Scanpack av Malmöbaserade företaget Nemco AB.

Sealpacs innovation har fått namnet Flatskin® och det är ett koncept där materialbäraren (tråget) är i kartong istället för plast. Kartongen kan förses med tryck på både ovan- och undersidan, vilket ger optimalt utrymme för produktinformation och varumärkesexponering. Den är också belagd med ett livsmedelgodkänt plastskikt, som  ger stabilitet till kartongen och bildar en pålitlig barriär mot fett, fukt och syre. Den förpackade produkten fixeras till underlaget med en mycket transparent barriärfilm.

Så kallade ”skinpackade” produkter blir allt vanligare i livsmedelshyllorna runt om i världen och skinpackning innebär att förpackningarna förseglas under djupt vakuum, vilket anses ge ökad produktkvalitet med högre mörningsgrad, utökad hållbarhet och attraktiv produktprofilering i butik.

Nemco skriver att Sealpacs FlatSkin® kombinerar ett fräscht utseende med en plastbesparing upp till 75 procent.  Ledande nordiska producenter och leverantörer har nu börjat använda FlatSkin®-systemet för nöt- och fläskköttsprodukter samt kyckling och fisk.

Nemco AB finns på Scanpack, 23 - 26 oktober, i monter B03:22


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-22

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK