...
Riskkapitalbolaget CVC vill sälja ÅR Packaging Group
Exempel på förpackningsprodukter som produceras och levereras av bolagen i koncernen ÅR Packaging Group.

Förpackningskoncernen ÅR Packaging Group, med huvudsäte i Lund, är till försäljning, enligt Dagens Industri. Säljare är riskkapitalbolaget CVC Captial Partners, som köpte ÅR Packaging Group av Ahlstrom Capital och Accent Equity för drygt två år sedan.

ÅR Packaging, som bildades 2011 genom en fusion mellan ÅR Carton och Flextrus, är ett av Europas ledande förpackningsföretag och har redovisat starka resultat de senaste åren. Företaget har drygt 3.000 anställda och 18 enheter i tio länder. Omsättningen i fjol hamnade på över sex miljarder kronor. VD och koncernchef är Harald Schultz.

Enligt Dagens Industri har ägaren CVC Capital Partners nu tagit hjälp av en svensk och en internationell investmentbank för att hitta en köpare till ÅR Packaging Group. Trolig köpare är antingen ett annat riskkapitalbolag eller en större industriell aktör. Enligt DI kan även en börsnotering vara ett alternativ till en försäljning.

Förutom ÅR Carton och Flextrus ingår även bolagen CC Pack, SP Containers och Mediaköket i koncernen ÅR Packaging Group. De olika koncernbolagen tillverkar kartong- och flexibla förpackningar till i första hand livsmedelsindustrin. Helsingborgsbaserade Mediaköket, som köptes för två år sedan, producerar avancerade digitala lösningar och digitaltryck inom flexibla förpackningar.

Historiskt sett går ÅR Packagings anor tillbaks ända till 1929 och bildandet av företaget Åkerlund & Rausing (därav bokstavskombinationen ÅR i namnet). Ett annat välbekant företag som blev resultatet av Åkerlund & Rausing är Tetra Pak...


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
ÅR Packaging CC Pack Flextrus Harald Schulz Mediaköket Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK