...
Zoégas minskar utsläppen av koldioxid med ny krympfilm
Genom att byta ut krympfilmen, som håller samman kaffepaketen under transport, har Zoégas reducerat sina utsläpp av koldioxid med närmare 33 ton.

Sedan 2015 har Zoégas kafferosteri i Helsingborg bytt ut krympfilmen, som används för att hålla kaffepaketen på plats under transport, till en tunnare plastfilm av minst 51 procent återvunnen plast. Det har inneburit att koldioxidutsläppen har reducerats med 32.989 kilo. 

”När plast ingår i ett företags verksamhet, bör vetskapen om plast och dess delvis negativa påverkan på miljön också finnas med i beräkningen. Resultatet av den nya plasten känns oerhört bra. Dock slutar vi inte där, det kontinuerliga arbetet för oss på Zoégas fortsätter. Det läggs mycket resurser på att göra våra produkter och processer ännu bättre ur miljösynpunkt”, säger Dan Fredriksson, förpackningsansvarig Zoégas. 

Att byta ut krympfilmen är en relativt liten åtgärd, som ger en stor förbättring för miljön, skriver Zoégas i ett pressmeddelande: Reduceringen av koldioxid motsvarar den mängd som förbrukningen av 13.610 liter bränsle utsöndrar, återvinning av 65.788 Iphones eller den mängd koldioxid ett kylskåp utsöndrar i 10.814 år. 

Utbytet av krympfilmen är ett av initiativen för att nå Zoégas/Nestlés globala miljömål på att reducera koldioxidutsläppet med 35 procent före år 2020. 
 

Text: Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Förpackningsmaterial krympfilm Livsmedel Livsmedelsförpackningar Nestlé Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK