...
Sett på Scanpack: Indiska Uflex vann prestigefyllt pris
Från prisutdelningen av Sustainability Awards på Scanpack. På bilden är det Amcor Rigid Plastics och The Liquiform Group som tar emot förstapriset i kategorin ”Machinery”.

På pågående förpackningsmässan Scanpack har utmärkelsen ”Sustainability Awards” delats ut. Den prestigefyllda titeln ”Bäst hållbara förpackning” gick till indiska företaget Uflex Limited.

Bakom initiativet till ”Sustainability Awards” står facktidningen Packaging Europe och priset är instiftat för att belöna de mest innovativa och hållbara produkterna inom den europeiska förpackningsbranschen.

Av de sex finalisterna var det alltså indiska Uflex Limited, som tog hem titeln som Europas bästa, mest hållbara förpackning. Företaget var inte själv på plats vid prisutdelningen på Scanpack utan Tim Sykes, ”Head of Content” på Packaging Europe, tog emot priset för Uflex Limiteds räkning.

Uflex förpackningslösning är en ”självvattnande” förpackning för färska snittblommor och den fick högsta poäng av samtliga jurymedlemmar.

”Vi är mycket imponerade. Packaging Europe var inte delaktiga i det slutliga resultatet, det var helt upp till den oberoende juryn att utse vinnaren. Uflexs Waterless Internet Flower Packaging ökar blommornas hållbarhet. Den gör det möjligt att skicka snittblommor långt och genom flera leverantörer utan att de tar skada. Den minskar även paketets vikt och sparar därför miljön vid transport”, sa Tim Sykes.

Utöver detta pris korades vinnare i sex underkategorier för bland annat mest resurseffektiva förpackningar, återvinningsbarhet och biobaserat material. 17 personer från hela värdekedjan, verksamma inom exempelvis ledande varumärken och institut i Europa, har suttit med i juryn.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
förpackningsmässa förpackningstävling Konferenser och mässor Mässor Övrigt Scanpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK