...
Sett på Scanpack: Ett nytt etikettområde som märks
Roger Idoffsson, försäljnings- och marknadschef i Märkas, visar etikettapplikatorn, som använder ett nytt linerless material och där en specialutvecklad värmeplatta (syns i bakgrunden) används för att fästa etiketten på produkten.
Märkas har fått en egen visuell identitet, som skiljer sig radikalt från Eson Pacs grafiska identitet.

Eson Pac förtydligar sitt affärsområde för smarta etikettlösningar genom att ge det ett eget namn och visuell identitet. Det nya affärsområdet får namnet Märkas och presentationen och lanseringen sker på pågående förpackningsmässan Scanpack i Göteborg. 

”Märkas ska bli en kundfokuserad etikettpartner med de intelligenta helhetslösningarna”, skriver Eson Pac i ett pressmeddelande.

Inom Märkas samlas tillverkning och försäljning av etiketter och appliceringsutrustning med inriktning mot segmenten industri, automotive, konsumentprodukter, detaljhandel samt logistik och e-handel.

Stor materialkunskap, starkt kundfokus, ett flertal olika trycktekniker och certifieringar samt ett flertal industri- och kundspecifika kvalitetsstandarder ska bli kännetecknande för Märkas, enligt pressreleasen.

Affärsområdet Eson Pac fortsätter under samma namn, men fokuserar i fortsättningen helt på Pharma-segmentet. 

På Scanpack visar Märkas bland annat en etikettapplikator, som använder ett linerless etikettmaterial. Till skillnad från andra linerless material, där materialets ”klibbiga” undersida ibland kan vålla driftsproblem i applikatorerna, så är det här specialutformade materialet däremot helt torrt på undersidan. Vid appliceringen placeras den färdigskurna etiketten automatiskt framför en specialkonstruerad värmeplatta, som Märkas själva utvecklat, varefter värmeplattan trycker fast och värmeförseglar etiketten på produkten.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-25

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK