...
Papper ersätter plast i Svegros potatispåsar
Svegros nya potatispåse i papper är designad för att gynna både miljön och potatisens hållbarhet.

Potatisleverantören Svegro fortsätter att minska på plast till förmån för papper och relanserar nu den svenskodlade delikatesspotatisen i papperspåsar med ny design. Lanseringen är en del i ett större hållbarhetsarbete som har lett till att ca 95 procent av alla Svegros potatisförpackningar idag består av papper. Ambitionen är att på sikt ersätta samtliga plastförpackningar inom potatissortimentet med varianter i papper.

Svegros nya potatispåse i papper är designad både för att gynna miljön och potatisens hållbarhet. Förpackningen skapar en mörk och luftig miljö som ökar potatisens livslängd och kvalitet och minskar därmed risken för matsvinn. 

”Som en ledande aktör inom potatiskategorin ser vi det som självklart att driva på utvecklingen och våra kollegor i branschen mot hållbara förpackningsalternativ. Utöver förpackningsarbetet ser vi även över produktionen i stort för att kunna minska vårt klimatavtryck. Det är en resa som tar tid, och dessa nya förpackningar är ytterligare ett stort steg på vägen”, säger Helena Olin, marknadschef på Svegro.  

Precis som all Svegros potatis kommer delikatesspotatisen från utvalda svenska odlare och har märkningen Från Sverige. På de nya förpackningarna får varje sort en egen historia om sin speciella karaktär: den röda ”älsklingen” cherie, den nötsmakande dansken asparages, den svenska klassikern mandel, potatisarnas potatis michelle och den svenska fransyskan amandine.

Förpackningarna kommer även med ett recept på baksidan tillsammans med ett titthål. Delikatesspotatisen är tvättad och noga utvald för att den ska ha en jämn storlek som ger samma koktid. Det tunna skalet gör att den både kan kokas och ätas med skalet på.

Förpackningarna kommer i 900 gram och packas i Svegros packeri i Skänninge.
 

Text: Carina Malm


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Pappersförpackningar Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK