...
Tine träffar avtal med tre bolag i RPC-koncernen
Norska mejerijätten Tine ska använda förpackningar från RPC-företagen Superfos, Kambo och Bebo till sina produkter.

Norska mejerijätten Tine har ingått ett treårigt samarbetsavtal med tre av företagen inom brittiska plastförpackningskoncernen RPC. De tre RPC-företagen är RPC Superfos (Danmark), RPC Kambo (Norge) och RPC Bebo (Tyskland) och avtalet innebär att Tine ska använda RPC-företagens förpackningslösningar i form av bägare, hinkar, flaskor, byttor, etc. till sina produkter samt att Tine och RPC-företagen gemensamt ska utveckla fler förpackningslösningar, som ska ge konsumenterna ännu bättre upplevelser.

RPC Superfos framställer sina förpackningslösningar genom formsprutning och termoformning, RPC Bebo använder termoformning i sina produktionsprocesser och RPC Kambo producerar genom formsprutning och formblåsning.

”Baserat på våra positiva erfarenheter med RPC-verksamheterna har vi beslutat att teckna ett samarbetsavtal, då vi förväntar oss att det kommer att bidra till en rad väsentliga fördelar. Som en ledande mejeriverksamhet som verkar på en konkurrenspräglad marknad ska vi vara i framkant i utvecklingen. Våra förpackningar ska vara funktionella, bärkraftiga och konkurrenskraftiga – och de ska alltid vara attraktiva i konsumentens ögon. Med vår nya setup uppnår vi förbättrade arbetsprocesser och ett stigande antal innovativa förpackningslösningar som ligger i linje med det som marknaden efterfrågar för tillfället”, säger Sindre W. Møgster-Walthinsen, senior-kategoriansvarig för materialinköp hos Tine.

Genom avtalet planerar Tine att designa och utveckla nya förpackningslösningar genom att samköra olika produktionsmetoder och material.

”Det är vårt mål att välja den rätta typen av plastmaterial till förpackningarna för våra produkter samt att använda den optimala mängden råmaterial till det. I stort sett ska plastförpackningarna framöver vara anpassade till den cirkulära ekonomin med en stigande grad av återvinning och återanvändning”, förklarar Sindre W. Møgster-Walthinsen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Formblåsning formsprutning Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt Plast Plastförpackningar RPC Superfos termoformning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK