...
Kalle odlar mustasch för att stötta prostatacancerkampen
Under november månad pryds tuberna med Kalles Kaviar med en rejäl mustasch för att stötta Mustaschkampen och påminna om vikten av att testa sig för prostatacancer.

Under november månad kommer det välkända pojkansiktet på tuberna med Kalles Kaviar att förses med mustasch för att stötta Prostatacancerförbundets Mustaschkampen och påminna alla pappor om vikten av att testa sig för prostatacancer. Designändringen berör 600.000 av de större tuberna med Kalles Kaviar.

Prostatacancer är den vanligaste typen av cancer i Sverige. Varje dag får 27 män diagnosen, men upptäcks sjukdomen i tid kan den gå att bota. 

”Kalles har i princip sett likadan ut sedan lanseringen 1954, när vi nu byter utseende gör vi det för en god sak. Med kampanjen #PåminnPappa uppmärksammar vi alla pappor om hur viktigt det är att testa sig”, säger Malou Wik Yeung, marknadschef för Kalles Kaviar på Orkla Foods Sverige.

En rejäl mustasch på 600.000 stora tuber Kalles blir en ständig påminnelse – vid varje frukost, vid varje kvällsmacka, på varje ägg eller helt enkelt så länge tuben räcker i kylskåpet.

”Vi rekommenderar alla män, som fyllt 50 år, att ta ett PSA-prov. Men ofta är det familjemedlemmar som slutligen får män att gå och testa sig. I år får Mustaschkampen ytterligare draghjälp av Kalles. Ju fler vi är, som påminner, desto bättre. Tillsammans kan vi rädda liv”, säger Torsten Tullberg, kampanjledare för Mustaschkampen på Prostatacancerförbundet.  

Instagram går det att se Kalles i en ny mustasch varje dag i november.

För mer information om kampanjen #PåminnPappa se HÄR

Text: Carina Malm

N.B.: HÄR kan du läsa historien om lintotten ”Kalle” som blev Sveriges mest ”kramade” man..


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Livsmedel Livsmedelsförpackningar Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK