...
Dansk plastproducent säljer av och satsar på återvunnen PET
Danska Sky-Light fokuserar alltmer på produktion av livsmedelsförpackningar, som består av upp till 100 procent återvunnen PET. (Bild Sky-Light A/S)

Danska plastförpackningstillverkaren Sky-Light A/S, med säte i Varde på Jylland, säljer den del av verksamheten, som tillverkar plastbackar för trädgårds- och fiskenäringen, och fokuserar istället än mer på att tillverka miljövänligalivsmedelsförpackningar, som innehåller upp till 100 procent återvunnen PET.

”I dessa dagar får plastindustrin klä skott för problemen med plastavfall som hamnar i naturen. Vi vill ha en mer nyanserad och faktabaserad debatt och vill nu dra vårt strå till stacken. Plast ska inte förbjudas, men man bör försäkra sig om att materialet inte hamnar ute i naturen”, säger Sky-Lights VD Søren Kjær Larsen.

Det är det holländska plastföretaget Desch Plantpak, som nu har köpt Sky-Lights plastbacksverksamhet. Sky-Light skriver att affären har förberetts under en längre tid och därför inte kommer att föranleda några uppsägningar hos Sky-Light.

”Det var viktigt för oss att hitta en köpare, som precis som vi, har fokus på miljö och återanvändning och det har Desch Plantpak”, säger Søren Kjær Larsen.

Sky-Light kommer nu att arbeta hårt för att optimera andelen återvunnen plast i sina livsmedelsförpackningar utan att tumma på livsmedelssäkerheten.

”Vår teknik för återvinning så välutvecklad att vi kan producera förpackningar och folier av livsmedelskvalitet med upp till 100 procent återvunnen PET.. Vi är några företag i Europa, som har en produktionsprocess, som godkänts av EU, vilket gör det möjligt att använda återvunna plastflaskor i livsmedelsgodkända produkter. Vi använder också mycket resurser för att samla produktionsavfall från både vår egen och våra kunders produktion, så idag kan vi erbjuda livsmedelsgodkända förpackningar och folier med den högsta andelen återvunnet plast på marknaden”, förklarar Søren Kjær Larsen.

N.B.: Sky-Light köpte för drygt ett år sedan svenska plastförpackningsföretaget Formpac AB i Kungälv och stärkte därmed sin position inom plastbaserade livsmedelsförpacknngar, speciellt till mejeri- och mellanmålsprodukter. Läs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Livsmedelsförpackningar Övrigt PET Plast plastavfall Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK