...
Abbas pastejtuber miljömärks och får ny förpackningsdesign
Abbas tuber med pastejer har fått ny förpackningsdesign och miljömärkning med MSC eller ASC.

Abba, som ingår i Orkla Foods Sverige, har ny förpackningsdesign på tuberna med pastejer och samtidigt miljömärks hela sortimentet enligt certifieringarna MSC (Marine Stewardship Council) och ASC (Aquaculture Stewardship Council). En MSC-märkning garanterar hållbar råvara av vildfångad fisk och skaldjur, medan ASC är dess motsvarighet för odlad råvara.

Den nya förpackningsdesignen på pastejtuberna finns på hela sortimentet av lax-, tonfisk- och böcklingpastejer från och med hösten 2018.

Att tuberna dessutom miljömärkts med certifieringarna MSC eller ASC ingår i Abbas och Orklas strategi att erbjuda konsumenterna hållbara och spårbara produkter.

En konsumentundersökning, som gjorts på uppdrag av hållbarhetsmärkningen MSC, visar att nästan nio av tio svenskar väljer miljömärkta produkter, när de köper fisk och skaldjur. 

”Vi vet sedan tidigare att våra konsumenter är väldigt medvetna om vikten av ett hållbart och spårbart fiske i ett välmående hav. Det är därför väldigt tillfredställande att se att fler och fler väljer miljömärkta produkter”, säger Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige.

Sedan tidigare är all sill, tonfisk och fiskbullar från Abba och all kaviar från Kalles, Svennes och Ejderns certifierad enligt MSC. Med de nu miljömärkta pastejerna innebär det att 87 procent av Orkla Foods Sveriges produktsortiment innehållande fisk- och skaldjur nu bär en miljömärkning. Senast 2020 ska hela fisk- och skaldjurssortimentet från Orkla Foods Sverige komma från ett råvarubestånd som är MSC- och/eller ASC-certifierat.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Etikett/Märkning förpackningsdesign konsumentförpackningar Livsmedel Livsmedelsförpackningar MSC Orkla Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK