...
BillerudKorsnäs koncernchef utsedd till Årets Ruter Dam
En glad Petra Einarsson med hedersdiplomet ”Årets Ruter Dam 2018”.

Petra Einarsson, sedan februari i år verkställande direktör och koncernchef i BillerudKorsnäs, har utsetts till Årets Ruter Dam 2018 – en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna, som har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv under det gångna året.

”Petra Einarsson har ett stort uppdrag i att leda BillerudKorsnäs åt rätt håll och skapa hållbara värden för framtiden. Det gör hon genom ett ledarskap grundat i starka värderingar. Hon har infört en decentraliserad organisation med tydligt kundfokus och lönsamhet samt en mer jämställd ledningsgrupp. Petra är en sann kvinnlig förebild, att hon dessutom gick Ruter Dams program 2004 och är mentor hos oss är vi extra stolta över”, säger Marika Lundsten, VD för chefsutvecklings- och mentorprogrammet Ruter Dam, som grundades år 1987.

Urvalsprocessen till hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam tar hänsyn till företagets storlek, omsättning, antal anställda och den kvinnliga chefens grad av makt och inflytande. Pristagaren utses av Ruter Dams styrelse, som består av ordförande Gunnel Duveblad, styrelseproffs, Gunilla Arhén, grundare Ruter Dam, Ann Carlsson, VD Apoteket AB samt Malin Persson, styrelseproffs och Eva Krutemeijer, VD och grundare EKKO AB.

”Jag är oerhört glad och stolt över denna hedersutmärkelse. De, som känner mig väl, vet att jag verkligen brinner för svensk basindustri. Där har man chansen att verkligen forma en hållbar framtid och jag har ju ganska nyligen bytt stål mot papper och förpackningar. Båda dessa branscher har insett vikten av mångfald och inkludering för fortsatt framgång, men har en bit kvar. Kan jag genom denna fina utmärkelse vara en förebild och locka unga tjejer och kvinnor till fantastisk spännande branscher gör det mig särskilt glad”, sade Petra Einarsson i samband med att hon mottog sin utmärkelse på den årliga Ruter Dam-dagen.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
BillerudKorsnäs Övrigt Personal Petra Einarsson

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK