...
Förpackningschef kan utses till Sydsveriges främsta entreprenör

Carl-Hugo Peters, ordförande i Malmö-baserade Paxxo, är en av tio finalister i den sydsvenska finalen av Entrepreneur Of The Year. (Bilden på Carl-Hugo Peters har vi lånat från ett reportage om Paxxo, publicerat i Dagens Industri, 3 sept. 2018. Fotograf Emil Malmborg)


Måndagen den 12 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Sydsveriges främsta entreprenör, när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Malmö. Bland finalisterna, som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i januari, finns bland annat Carl-Hugo Peters, ordförande i Malmö-baserade säckproducenten Paxxo AB.

Paxxo AB, som tillverkar säckar för avfallshantering, är relativt okänt på hemmaplan, men desto större på den internationella marknaden. Paxxo, som säljer vad man betecknar som världens starkaste sopsäck, grundades i Malmö 1980 och har vuxit för varje år sedan dess. I dag är bolaget världsledande i flera avfallssegment – bland annat används företagets säckar i 35.000 reningsverk runt om i världen. 

Paxxo, som idag även har ett dotterbolag i USA, säljer sina produkter via certifierade partners i 40 länder världen över. Senaste tillskottet är Nya Zeeland och Australien, som väntas bli stora marknader. Säckarna har blivit standard i reningsverk och industridammsugare och används också bland annat i sjukvård, hotell och restaurang. Under 2018 förväntas Paxxos omsättning passera 100 miljoner kronor.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och ”Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 31 januari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Avfallshantering Övrigt Personal Plast Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK