...
Stora Enso lanserar RFID-tagg för intelligenta förpackningar
Stora Enso lanserar en ny hållbar RFID-tagg under namnet ECO™ by Stora Enso.
Med Stora Ensos ECO-teknik kan RFID-taggar integreras i en helt fiberbaserad pappersetikett.

Stora Enso lanserar en ny hållbar RFID-tagg under namnet ECO™ by Stora Enso. ECO är utformad för intelligenta förpackningslösningar inom distribution, detaljhandel och e-handel. Tekniken möjliggör pappersbaserade och återvinningsbara RFID-taggar för digital autentisering av förpackningar.

Stora Enso utvecklar och levererar intelligenta förpackningar baserade på RFID-teknik (Radio Frequency Identification) som gör att den förpackade produkten automatiskt kan spåras genom hela leveranskedjan. Med Stora Ensos ECO-teknik kan RFID-taggar integreras i en helt fiberbaserad pappersetikett, till skillnad från de traditionella plasttaggarna, vilket innebär minskad miljöpåverkan.

”ECO ger kunder och konsumenter ett hållbart alternativ, samtidigt som vi ökar användningen av smart teknik i Stora Ensos förnybara produktportfölj. Vår ECO-teknik är unik då den ger RFID-slutanvändarna ett återvinningsbart och plastfritt alternativ, vilket möjliggör en såväl digital som hållbar förpackningsinfrastruktur”., säger Martin Ros, chef för Intelligent Packaging hos Stora Enso. 

Genom att integrera RFID-taggen i en pappersetikett blir tillverkningsprocessen mer skalbar och därmed också mer kostnadseffektiv – utan att kompromissa på funktionalitet och tillförlitlighet. ECO kan återvinnas på ett miljövänligt sätt tillsammans med pappers- och kartongmaterial. Dessutom uppnås hög ledningsförmåga till en lägre kostnad jämfört med antenner som görs av grafen eller silver.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att ECO-tekniken är tillgänglig nu och tillämpas i ett flertal projekt inom olika sektorer.

Stora Ensos lösningar för intelligenta förpackningar gör att den förpackade produkten automatiskt kan spåras och säkras genom hela leveranskedjan med hjälp av RFID-teknik. RFID är en trådlös teknik för överföring av data som lagras elektroniskt på taggar som sitter på förpackningar. Med RFID kan flera hundra föremål läsas av på mindre än en sekund. Dessutom kan företag och slutanvändare kommunicera via smartphone med NFC-stöd (Near Field Communication). Det omfattar också ett komplett läsarsystem och använder en molnbaserad lösning för spårbarhet baserad på Microsofts plattform Azure. Mer information om intelligenta förpackningar finns HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Etikett/Märkning NFC Övrigt RFID Smarta förpackningar Spårning Stora Enso Tryckt elektronik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK