...
Sidel köper italienskt bolag och utökar sin förpackningsportfölj
Ett exempel på förpackningsdesign från PET Engineering är de här formblåsta PET-flaskorna för bordsvattnet Levissima från San Pellegrino.

Globala formblåsningsspecialisten Sidel Group, som tillsammans med Tetra Pak,. m fl., ingår i koncernen Tetra Laval, har utökat sin portfölj av förpackningslösningar genom att köpa det italienska företaget PET Engineering.

PET Engineering, som har sitt säte i italienska San Vendemiano, är specialiserade på kreativ förpackningsdesign, speciellt inom formblåsta flaskor för drycker och andra produkter. Företaget har 40 anställda och har genom åren vunnit flera prestigefyllda utmärkelser för sina designlösningar.

”Förpackningar spelar allt viktigare roller på marknaden och vi är övertygade om att Sidel och PET Engineering kompletterar varandra och att våra gemensamma styrkor inom förpackningsdesign, kvalitet och formblåskunnande kommer att ge Sidel-koncernen fler affärsmöjligheter och ett större utbud av kreativa förpackningslösningar”, säger Pavel Shevchuk, chef för området ”Services” i Sidel Group.

”PET Engineering är en perfekt partner, som kan hjälpa Sidel att expandera sitt förpackningsutbud – särskilt när det gäller utformning av flaskor och behållare för vatten, läskedrycker, flytande mejeriprodukter och öl”, säger PET Engineerings VD Moreno Barel.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-09

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK