...
Fotoliknande tryck och innovativa former hos prisade aerosolburkar
De vinnande aerosolburkarna i Aerobals tävling World Aluminium Aerosol Can Award 2018.

Den internationella aerosolburksorganisationen Aerobal har utsett vinnarna i sin årliga tävling World Aluminium Aerosol Can Award 2018.

Aerobals tävling är högt ansedd världen över och ses som en måttstock på trender, idéer och innovativt tänkande inom aerosolområdet. Tävlingen är indelad i två kategorier: aerosolförpackningar, som redan finns ute på marknaden och prototyper, som ännu inte förverkligats kommersiellt.

Segrare i klassen ”Redan på marknaden” blev aerosolburken med Nivea Body Mousse från tyska varumärkesägaren Beiersdorf. Burken, som har en tilltalande och greppvänlig form, fick klart flest röster av den nio man starka domarjuryn. Burken är tillverkad av tyska företaget Tubex.

I prototyp-kategorin gick segern till Eyeris Fox Can, framtagen av globala burkspecialisten Balls brittiska bolag. Den speciella Eyeris-tekniken öppnar helt nya möjligheter för avancerad grafisk design av aerosolburkar i aluminium. Tekniken gör att man kan förse burkarna med fotorealistiska bilder och element på ett sätt som aldrig tidigare varit möjligt. Komplexa bilder som hud, päls, växter, blommor, djur, människoansikten, mm., mm., kan återges med en häpnadsväckande exakthet och kvalitet.

Den digitala Eyeris-tekniken utvecklades ursprungligen för Balls dryckesburekar i aluminium, men därefter har tekniken förfinats och anpssats så att den nu även kan användas för grafisk dekoration av aerosolburkar i aluminium. Med sin patenterade process kan Eyeris-tekniken ge bilder med upplösningar upp till 200 dpi, vilket ska jämföras med 133 dpi i konventionella tryckprocesser. Eyeris-tekniken gör det också möjligt att trycka med upp till nio färger.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-09

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK