...
Plastavfall från italienska floden Po blir flyktingskjul
Det här skjulet, avsett som nödbostäder för flyktingar, katastrofoffer, etc., har byggts av plastavfall från förpackningar och andra produkter, vilket samlats in längs italienska floden Po.

Miljöorganisationen Waste Free Oceans (WFO) har presenterat prototypen till ett flykting- och nödhjälpsskjul, byggt av insamlat plastavfall från italienska floden Po.

Det var i samband med mässan Ecomondo i Rimini som WFO och Corepla, en ideell italiensk organisation för insamling och återvinning av förpackningsplast, visade upp det speciella skjulet, tillverkat av återvunnen förpacknings- och annan plast, som samlats in längs Po.

Plastavfallet, som har samlats in med hjälp av speciella barriärer i floden Po, har återvunnits och omvandlats till plastgranulat av Corepla och sedan skickats till Storbritannien och företaget Protomax Plastics, ett företag som specialiserat sig på produktion av plastpaneler för byggindustrin, tillverkade av återvunnen plast. Själva skjulet har sedan utvecklats och konstruerats av Protomax Plastics byggavdelning Storm Board.

Skjulet, som består av modulära plastpaneler, kan snabbt och enkelt monteras på plats och lika snabbt monteras ner och skickas till behövande på någon annan plats.

WFO, och de andra medverkande företagen och organisationerna, vill med sitt flyktingskjul visa att det går att samla in och tillverka användbara och viktiga plastprodukter av de stora mängder plastavfall från förpackningar och andra produkter, som finns i världens hav och vattendrag. En tanke är också att de stora mängder plastavfall, som uppstår vid flyktingförläggningar på olika håll i världen, ska kunna samlas in direkt på plats, innan de hinner belasta miljön, och snabbt omvandlas till akutskydd eller andra viktiga strukturer, som underlättar flyktingarnas situation.

-----------------------------------------------------------
Floden Po är Italiens längsta flod. Den är drygt 65 mil lång och rinner österut genom norra Italien och mynnar i Adriatiska havet vid Ferrara nära Venedig. På sin väg mot havet rinner Po genom flera större städer, av vilka Turin är den största. (Källa Wikipedia).


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt Plast plastavfall Plastförpackningar Storbritannien världshav

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK