...
Få maten hem till dörren och lämna panten i retur!
Med Pantameras speciella pantsäck kan Mathems kunder lämna sina pantförpackningar i samband med matleveranser hem till dörren. Pantpengarna kan sedan dras av vid nästa matköp eller skänkas till BRIS. (Bild Crelle Photografy/Pantamera)

Just nu genomför Pantamera, tillsammans med MatHem, ett test i Göteborgsområdet, där kunderna får möjlighet att lämna sin pant i samband med att de tar emot sina matkassar. Pantpengen kan kunden sedan välja att skänka till BRIS, eller dra av från summan vid nästa köptillfälle.

Genom att erbjuda speciella pantsäckar till MatHems kunder öppnar Pantamera upp för ännu ett sätt att återvinna burkar och PET-flaskor. Pantsäckarna, som har individuella streckkoder för varje kund, lämnas och hämtas av MatHem i samband med att matleveransen.

”För oss är det viktigt att möta ett förändrat konsumtionsbeteende, där livsmedelsinköpen via nätet ökar. Vi vill säkerställa att det är lika enkelt att panta sina burkar och PET-flaskor för dem, som handlar över nätet, som det är för dem, som handlar i butiken”, säger Katarina Lundell, marknads- och kommunikationschef Pantamera/Returpack.

Den digitala mathandeln i Sverige är just nu inne i en expansiv fas. Under förra året ökade matbutikernas nätförsäljning med hela 19 procent, enligt Svensk Digital Handels senaste undersökning.

”Vi vill göra det enkelt för våra kunder att göra hållbara val. Genom att erbjuda dem Pantamera-säcken blir det både lätt att panta och smidigt att få tillbaka sin pantpeng”, säger Karolin Kull, grundare och marknadschef på MatHem.se.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
e-handel Övrigt pant Pantamera Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK