...
BillerudKorsnäs har utsett sin nye ekonomidirektör
Ivar Vatne är ny ekonomidirektör i BillerudKorsnäs, Han tillträder senast 1 juni 2019.

BillerudKorsnäs meddelar att man har utsett Ivar Vatne till ny ekonomidirektör (CFO) i bolaget. Ivar Vatne tar därmed plats i BillerudKorsnäs koncernledning och han tillträder sin nya tjänst senast den 1 juni 2019. 

”Det är min övertygelse att Ivars med sin starka kommersiella profil och breda erfarenhet av stora investeringsprojekt, innovationsdriven tillväxt och en solid internationell bakgrund, kommer att bidra mycket positivt till hela bolagets utveckling samt med värdefull kompetens inom koncernledningen”, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef BillerudKorsnäs.

Ivar Vatne har mer än 16 års erfarenhet från Procter & Gamble (P&G), Fiskars och Arla där han innehaft olika tjänster inom finans, främst med fokus på FMCG (fast moving consumer goods).

På P&G har Ivar Vatne bland annat varit gruppfinanschef för en av P&Gs divisioner med ansvar för 19 marknader. Sedan tre år är Ivar Vatne verksam inom Arla-koncernen, där han har tjänstgjort som CFO för Arla Foods Sweden AB och sedan cirka två år som CFO för Arla UK Ltd med en omsättning på cirka 2,2 miljarder euro. 

Ivar Vatne har en civilekonomexamen från Norges handelshögskola (NHH) samt en examen i filosofi från Tromsø Universitet (UiT).

”Det är mycket glädjande och hedrande att ha blivit erbjuden rollen som ekonomidirektör i BillerudKorsnäs. Kombinationen av världsledande kompetens och innovation med stort fokus på hållbarhet, gör att BillerudKorsnäs inriktning och erbjudande ligger utmärkt rätt i tiden. Jag ser mycket fram emot att ta mig an uppdraget och stödja bolagets fortsatta utveckling”, säger Ivar Vatne i en kommentar till sin utnämning.

För närvarande upprätthålls tjänsten som ekonomidirektör i BillerudKorsnäs av styrelseledamoten Kristina Schauman, som tillträdde som tillförordnad ekonomidirektör den 1 november i år, sedan förre ekonomidirektören Susanne Lithander lämnat företaget. Läs HÄR.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Arla BillerudKorsnäs Ekonomi Övrigt Personal Petra Einarsson Procter & Gamble

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK