...
Köpboom hos etikettjätten CCL – förvävar tre bolag på en gång
Etikettproduktion hos polska Unilogo, som CCL nu ska förvärva.

Globala etikettjätten CCL Industries, med huvudsäte i Toronto, Kanada, meddelar att man köper tre olika etikettrelaterade och privatägda företag, belägna i Polen, Vietnam och Nederländerna. Affärerna tillkännagavs på en och samma dag.

Det polska företaget, som CCL nu tecknat ett bindande köpeavtal med, heter Unilogo och är beläget strax utanför Warszawa. Unilogo levererar digitaltryckta, självhäftande hylsetiketter för konsumentprodukter. Köpeskillingen uppges till 10,7 miljoner dollar och affären, som avser Unilogos tillgångar, maskiner och utrustning, förväntas vara genomförd innan årsskiftet under förutsättning att den godkänns av berörda konkurrensmyndigheter.

CCL har också tecknat en bindande överenskommelse om att förvärva det vietnamesiska företaget Hinsitsu Screen, som har huvudsäte i huvudstaden Hanoi och en andra tillverkningsenhet i Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon). Hinsitsu är en ledande leverantör av hållbara och manipuleringssäkra etiketter till elektronikindustrin i Vietnam. Köpeskillingen är 12,4 miljoner dollar och efter sedvanligt myndighetsgodkännande beräknas affären vara genomförd i början av januari 2019.

Det tredje bolaget,som CCL förvärvar i denna ”köpboom”, är det nederländska Olympic Holding B.V. och dess etikettrelaterade dotterbolag. Olympic är ett privatägt företag, beläget i Venray, öster om Eindhoven. Företaget är ett start-up som utvecklat en patentskyddad teknik för att producera akrylbaserade och lösningsmedelsfria tejper, etc för applikationer inom fordons-, elektronik- och byggindustrin. CCL uppger att man betalar totalt 13,5 miljoner dollar för Olympic och dess dotterbolag och att affären beräknas vara genomförd i början av januari 2019, efter sedvanliga myndighetsbeslut.

”Vi fortsätter att genomföra vår planerade tillväxtsstrategi och vi välkomnar medarbetarna i alla tre företagen till CCL-familjen!”, säger Geoffrey T. Martin, VD och koncernchef i CCL Industries.

Noterbart i sammahanget är att det inte är första gången CCL har en ”köpboom” och genomför flera företagstransaktioner på en och samma dag. I januari 2016 hände samma sak: då tillkännagav CCL också att man gjort tre förvärvsaffärer samtidigt och på olika platser runt om i världen! LÄS HÄR! 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
CCL Label Etikett/Märkning förvärv Köp/Försäljning/Samgående Märknings- & Etiketteringsutrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK