...
Digital återvinningsstation testas i FTI:s pilotprojekt
På den interaktiva skärmen vid återvinningstationen kan användarna få och lämna information.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) har lanserat ett pilotprojekt, där man testar att ge digitaliserad information, etc. vid en återvinningsstation.

Projektet genomförs vid återvinningsstationen vid ICA Maxi i Nacka utanför Stockholm och innebär att man placerat en stor interaktiv skärm i anslutning till stationen, där användarna kan få information av olika slag och även själva lämna upplysningar eller göra anmälningar.

På den digitala skärmen visas hur mycket som har lämnats till återvinning, vilka material som återvinns mest. På skärmen är det också möjligt att anmäla fulla kärl eller om stationen är i behov av städning.  

”Vi vill öka dialogen med återvinnare och förenkla för dem att komma med synpunkter. Vi vet att rena och snygga återvinningsstationer är viktigt för att konsumenter ska återvinna mer. Med den här skärmen kan vi också ge återkoppling om hur mycket som återvinns och öka förståelsen om den egna insatsen i ett större sammanhang”, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.

Enligt en kvalitativ studie, genomförd av United Minds på uppdrag av FTI, önskar återvinnare att få mer återkoppling om sitt bidrag till återvinningen. Det ska FTI:s digitala återvinningsstation hjälpa till med genom att visa lokal statistik och information om mängden förpackningar och tidningar, som lämnas till återvinning.
 


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK