...
FTI lanserar pizzaförpackning med återvinningsinstruktioner!
På pizzaförpackningens baksida finns FTI:s återvinningsinstruktioner.
”Flyttpizzakartongen” skickas ut till 20.000 unga vuxna, som nyligen anmält flyttning.

Inne i förpackningen finns pizzamästaren Amir Bozaghians re:cept på den vinnande Margherita-pizzan.

Pizzabagaren Amir Bozaghian vann Pizza-SM 2018.

Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) har inlett ett samarbete med vinnaren av pizza-SM 2018, Amir Bozaghian, som innebär att receptet på en ”flyttpizza” skickas ut till 20.000 unga vuxna, som nyligen gjort flyttanmälan. Receptet är tryckt på en specialdesignad pizzaförpackning som även är försedd med återvinningsinstruktioner från FTI..!

Det så kallade ”re:ceptet” kan vara världens första pizzarecept med återvinningsinstruktioner! I dagarna kommer tusentals 27-32 åringar, som gjort flyttanmälan i oktober, att få det unika re:ceptet hemskickat till sig. Bakom re:ceptet står –  förutom FTI – pizzabagaren Amir Bozaghian, från den flerfaldigt prisbelönta pizzerian Vezzo i Umeå. Amir Bozaghian har skrivit ner ingredienser och instruktioner, som behövs för att tillaga hans prisbelönta Margherita.

”Det är oerhört kul att vara en del i detta projekt. Nu har jag chansen att skänka glädje genom mina pizzor och även lite kunskap om hur man kan leva ett gott och hållbart liv”, säger Amir Bozaghian.  

Utöver listan med ingredienser och instruktioner innehåller re:ceptet även tips på hur man återvinner förpackningar, såsom plast-, pappers- och metallförpackningar. Delar av pizzakartongen går också att ta loss så att man på ett snyggt och enkelt sätt kan spara re:ceptet hemma.

”Vi vill utbilda unga vuxna om återvinning på ett roligt men också effektivt sätt. Det kan ju vara lite svårt att ändra rutiner, men vi har sett i egna undersökningar att den första tiden i eget boende är ett bra tillfälle att etablera nya rutiner. Just åren runt 27-32 är en period då många unga vuxna skaffar sig ett permanent boende”, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Livsmedelsförpackningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK