...
”Pick-train” gör lagerplock både enklare och snabbare
I sitt höglager i Hisingskärra använder e-handelsföretaget Jollyroom sig av Helge Nyberg AB:s patenterade ”pick-train”-koncept.

Närbild på hur ”pick-train”-kopplingen fungerar mellan två truckvagnar.

”Vi är stolta över vårt unika och patenterade koncept”, säger VD Peter Sprigg.

Trucktillverkaren Helge Nyberg AB i Ulricehamn har utvecklat ett nytt system för sammankoppling mellan två truckvagnar, som eliminerar behovet av dragstång och gör att orderplocket blir enklare och snabbare.
Systemet kallas ”pick-train” och har beviljats patent hos European Patent Office.


Helge Nyberg AB skriver i ett pressmeddelande att ”pick-train”-konceptet, som är avsett för sammankoppling av två vagnar,  innebär att avståndet mellan vagnarna blir betydligt kortare, än när man använder en vanlig dragstång. Fördelarna blir både ergonomiska och ekonomiska, då plockarens antal steg reduceras kraftigt och sparar både tid och kraft.

”Vår speciella dockningslösning mellan truck och vagn, som också eliminerar behovet av dragstång, tillsammans med den patenterade pick-train-kopplingen ger oss ett helt unikt koncept, som vi är både stolta och glada över”, säger Peter Sprigg, VD på Helge Nyberg AB.

Förutom att orderplocket går snabbare och sparar tid och kraft hos lager- och plockpersonal, så gör ”pick-train”-systemet också att det blir smidigare att ta sig fram i trånga gångar mellan lagerhyllor, eftersom vändradien för truck plus vagnar blir betydligt mindre.

På e-handelsföretaget Jollyroom i Hisingskärra använder man sig av Helge Nybergs ”pick-train”-koppling på truckarna i höglagret.

”Den här kopplingen är helt vass! Att kunna svänga runt i smala gångar, gör att vi får bättre plats och mer effektivitet”, säger Martin Blidberg, driftschef på Jollyroom.

-------------------------------------------------------
Helge Nyberg AB, som är specialister på intern materialhantering, utvecklar och tillverkar truckar och vagnar i Ulricehamn, under varumärket Ergobjörn. Företagets produkter och lösningar finns globalt i över 60 länder.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
logistik Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt Ulricehamn

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK