...
Smart förslutningskoncept för livsmedelsförpackningar
Med förslutningskonceptet ”Frische-Clip” från Greiner Packaging kan man enkelt återförsluta kartongbehållare, avsedda för torra livsmedel, etc.

Österrikiska förpackningstillverkaren Greiner Packaging har utvecklat en annorlunda och innovativ förslutning, som prisbelönats som ”Smart Packaging”.

Förslutningskonceptet, som kallas ”Frische-Clip(fresh clip), är applicerbart på olika typer av fyrkantiga kartongförpackningar för torra livsmedel som flingor, snacks, müsli, kex, etc.

På toppen av förpackningen appliceras den fyrkantiga ”Frische-Clip”-ramen, som är tillverkad i formsprutad plast och som ger stadga åt kartongförpackningens överdel. På ”ramens” överkant appliceras sedan ett förslutningsmembran av plast, aluminium eller papper. Membranet ger en tät förslutning av förpackningen och kan sedan enkelt dras bort, när kartongbehållaren ska öppnas.

När förpackningen öppnats och en del av innehållet tagits ut, kan behållaren effektivt förslutas genom att användaren trycker ihop ”Frische-Clip”-ramen med hjälp av bigningsanvisningar i ramens gavlar. På ramens långsidor sitter sedan specialutformade ”clips” som häktar i varandra med ett hörbart ”klick”, när sidorna pressas samman och låser förslutningen.

Enligt Greiner Packaging ger ”Frische-Clip”-förslutningen ett effektivt skydd mot fukt, skadedjur, spill, etc. För att komma åt resterande produkter i kartongförpackningen låser användaren med ett enkelt handgrepp upp ”clips”-låset och öppnar förslutningen. Proceduren kan upprepas ett flertal gånger utan att förslutningseffekten förloras.

Priset, som Greiner Packaging erhöll för sitt ”Frische-Clip”-koncept delades ut nyligen i Wien samband med eventet ”Österreichischer Verpackungstag”, som fokuserar på den österrikiska förpackningsindustrin. Greiner Packaging belönades med förstapriset i kategorin Innovation i den nationella tävlingen “Staatspreis Smart Packaging”, som avgörs vartannat år.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-23

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK