...
Förpackning av bioplast som ändrar färg när maten är dålig
Glada medlemmar i det brasilianska team av studenter, som utvecklat bioplastförpackningen Plasticor.

Ett team med brasilianska studenter har utvecklat en bioplastförpackning för livsmedel, som ändrar färg, när den förpackade maten har blivit otjänlig.

Studenterna är hemmahörande vid Federal University of Rio de Janeiro, Campus of Duque de Caxias (UFRJ/DC), och de kommer från ämnesområden som bioteknologi, nanoteknologi, biofysik, marknadsföring, polymerteknologi och design. De har nu bildat ett start-up, där de vidareutvecklar sitt förpackbningskoncept, som de kallar Plasticor.

Tanken bakom de brasilianska studenternas koncept var att kombinera tekniken med en biosensor, som känner av om ett livsmedel har blivit otjänligt, med en bioplastbaserad och bionedbrytbar förpackning. På så sätt skulle man vinna två fördelar: dels minska på matsvinnet, dels minska på det växande berget av fossilt plastavfall.

För konceptet Plasticor har de brasilianska studenterna vunnit en utmärkelse för bästa innovationsprojekt i en tävling arrangerad av universitetet och den ideella brasilianska organisationen Sebrae, som främjar hållbar och konkurrenskraftig utveckling av småföretag.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-27

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK