...
Dow-chef utnämnd till ny president i PlasticsEurope
Javier Constante är ny president i råvaruorganisationen PlasticsEurope.

Daniele Ferrari, VD för  italienska kemi- och polymerföretaget Versalis Spa, lämnar presidentposten i PlasticsEurope efter endast ett och ett halvt år.

Råvaruorganisationen PlasticsEurope har utnämnt Javier Constante till ny president. Han är till vardags verksam i polymer- och kemijätten Dow, där han är chef för Dow Europes affärsområde för förpacknings- och specialplast inom EMEA (Europa, Mellanöstern, Afrika)

Javier Constante efterträder Daniele Ferrari, som tillträdde som president för PlasticsEurope i juni i fjol (läs HÄR), men som redan nu lämnar organisationen, sedan han utnämts till president för kemiorganisationen Cefic (European Chemical Industry Council).

 ”I dessa utmanande tider för hela plastsektorn ser jag fram emot att öka vårt engagemang och uppnå högsta möjliga värde för återvinning och återanvändning av alla plastförpackningar”, säger Javier Constante i en kommentar till sin utnämning.

Javier Constante har varit anställd i Dow sedan 1989 och har innehaft flera olika chefsposter inom bolagets latinamerikanska och europeiska verksamheter. Sin nuvarande befattning fick han år 2011. Sedan år 2015 har han dessutom varit vice president i PlasticsEurope.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-11-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Dow Övrigt Personal Plast plastavfall Plastförpackningar PlasticsEurope

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK