...
IKEA blir minoritetsägare i österrikiskt recyclingföretag
Med LSP-teknologin, som innefattar PET i vätskefas, kan man återvinna och blanda olika former av PET-avfall, hävdar NGR. (Bild NGR)
”Att stödja innovativa företag och skapa utrymme för dem att utvecklas är en tydlig strategi för oss”, säger Krister Mattsson, Ingka Holding.

Exempel på återvinningsutrustning för PET-avfall, som tillverkas av NGR.

Hollandsbaserade Ingka Holding BV – moderbolag till IKEA – har köpt en 24-procentig minoritetsandel i det österrikiska återvinningsföretaget Next Generation Recycling Group (NGR).
NGR säger i ett uttalande att Ingka Holdings investering i företaget kommer att göra det möjligt för NGR att vidareutveckla ny teknik och expandera sina tjänster till plaståtervinningsindustrin.


NGR, som grundades 1996 i Feldkirchen, Österrike, tillverkar ett komplett sortiment av återvinningsmaskiner, speciellt för PET från såväl konsumentbaserade som industriella applikationer. Företaget har dessutom utvecklat den speciella PET-återvinningsteknologin LSP (Liquid State Polycondensation), som presenterades av företaget i början av november. 

NGR hävdar att man med sin LSP-teknologi kan blanda och återvinna olika former av PET-avfall – även sådant som betraktas som mindre värt ur återvinningssynpunkt – och genom en vätskefas, åstadkommen genom en ombyggnad av molekylkedjestrukturen, producera ett material som kan användas för att producera livsmedelsgodkända PET-produkter.

”Att stödja innovativa företag och skapa utrymme för dem att utvecklas är en tydlig strategi för våra minoritetsinvesteringar och vi har ett långsiktigt åtagande i alla våra investeringar”, säger Krister Mattsson, chef för Ingka Investments, i en kommentar till förvärvet.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning IKEA Övrigt PET Plast plastavfall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK