...
Danska UR jubilerar med sina kollaborativa robotar
e-serien är Universal Robots senaste utbud av kollaborativa så kallade cobotar.

Danska robotproducenten Universal Robots (UR) firar 10-årsjubileum för sin försäljning av världens första lönsamma kollaborativa robotar, även kallade cobotar.

Efter ett decennium är Universal Robots fortfarande marknadsledande som pionjär inom det nu snabbast växande segmentet inom industriell automatisering. Företaget står redo för ytterligare tillväxt och dess cobotar fortsätter att sänka tröskeln för automatisering inom en rad olika branscher.
 
Enligt BIS Research har Universal Robots en global andel på 60 procent av cobotmarknaden och säljer därmed fler cobotar än alla andra konkurrenter tillsammans.

”Vi har legat i täten för samarbetande robotar ända sedan deras uppkomst. Vi tror att samarbetande handlar precis lika mycket om tillgänglighet som flexibilitet. Därför placerar vi ut robotar hos tillverkare, som har trott att robotar var för dyra och komplexa för dem”, säger Universal Robots medgrundare och CTO, Esben Østergaard.

Universal Robots ”cobot”-historia i korthet:

  • 2008 levererade Esben Østergaard själv den första roboten efter att ha lett utvecklingen med ett litet team i en källare på Syddansk Universitet. För sin pionjärroll i utvecklingen av cobotar erhöll han nyligen Engelberger Award, robotteknikens ”Nobelpris”. 
  • 2015 såg Teradyne företagets potential och förvärvade UR för 285 miljoner USD.
  • 2016 lanserade Universal Robots Universal Robots+, en ny plattform som drar nytta av företagets innovativa ekosystem genom att låta tredjepartsutvecklare skapa produkter som gripare, visionssystem, programvara och andra tillbehör.
  • 2017 lanserades Universal Robots Academy  som består av nio kostnadsfria interaktiva moduler för utbildning online för att lära ut hur man programmerar, installerar och driver UR-cobotar.
  • 2018 i juni lanserade Universal Robots en helt ny generation av sina cobotar, e-serien, som är en plattform som höjer standarden för samarbetande robotar och möjliggör en ännu snabbare lösning för utveckling och utplacering av ett större utbud av tillämpningar.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Automation Övrigt Robotteknik Universal Robots

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK