...
Uppstart för Total Corbions thailändska bioplastfabrik
Produktionen har nu startat vid Total Corbions thailändska bioplastfabrik i Rayong.

”Denna toppmoderna fabrik gör oss till en global bioplastproducent”, säger Total Corbions VD Stephane Dion.

Hollandsbaserade bioplastproducenten Total Corbion PLA – ett 50/50 joint venture-företag mellan franska Total SA och holländska Corbion NV – har nu startat upp sin stora bioplastfabrik i thailändska Rayong.

Fabriken, som aviserades för två år sedan (Läs HÄR), får en årskapacitet på 75.000 ton mjölksyrabaserad bioplast (PLA) under varumärket Luminy® PLA. I anläggningen kommer att produceras ett brett utbud av olika Luminy® PLA-kvaliteter, vilka alla tillverkas med icke-genmodifierade sockerrör från thailändska odlingar som råmaterial.

Det monomera utgångsmaterialet till Luminy® PLA kommer från Total Corbions egen Lactide-anläggning, som finns på samma fabriksområde som den nya fabriken och som nu är utbyggd till en årskapacitet på 100.000 ton om året. På området finns också en pilotanläggning för Luminy® PLA, som föregick den nu uppstartade fabriken. Pilotanläggningen, med en årskapacitet på tusen ton bioplast, kommer nu att användas för produktutveckling.

Bioplastkvaliteterna från Total Corbions nya fabrik kommer att omfatta allt från standard PLA-plast till PLA, som tåler hög värme, och till specialplasten PDLA, som har unika egenskaper. Bioplasterna kan användas från förpackningar och konsumentvaror till fiberprodukter och bildetaljer. De är speciellt optimerade för processer som extrudering, termoformning, formsprutning och fiberspinning.

Uttjänta Luminy® PLA-produkter kan återvinnas mekaniskt eller kemiskt, men även brytas ner biologiskt och omvandlas till gödningsmedel i industrella kompostanläggningar. Att bioplasten erbjuder flera miljövänliga avfallslösningar innebär enligt Total Corbion att den blir ett värdefullt bidrag till en cirkulär ekonomi.

”Denna toppmoderna anläggning gör Total Corbion PLA till en global bioplastproducent. Fabriken är idealiskt placerad för att betjäna de växande bioplastmarknaderna i såväl Asien och Stillahavsområdet som i Europa och Amerika. Vi bidrar till en kraftigt ökad global PLA-kapacitet, vilket gör det möjligt för tillverkare och varumärkesägare att tillämpa cirkulär ekonomi och tillhandahålla biobaserade produkter med lägre kolavtryck och fler kvittblivningsalternativ”, säger Stephane Dion, VD för Total Corbion PLA.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Biomaterial Bioplaster bioråvara Corbion Övrigt Plast Plastförpackningar Total

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK