...
Metallkretsen får tf. VD och blir ett självständigare bolag
Hans Standar är sedan 1 december tf VD för Metallkretsen AB.

Hans Standar har utnämnts till tillfördordnad VD för Metallkretsen, materialbolaget som hanterar systemet för återvinning av metallförpackningar. Utnämningen innebär att Metallkretsen blir ett mer självständigt bolag, medan FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, fortfarande kommer sköta insamlingen av förpackningarna. Hans Standar tillträdde tjänsten den 1 december.

”Förpackningsinsamling och återvinning är en högt prioriterad fråga för såväl handel som leverantörer, samtidigt som systemet på grund av en ny förordning från regeringen står inför betydligt höjda krav. Styrelsens bedömning är därför att bolaget behöver en egen VD, som kan fokusera på metallförpackningarnas utmaningar och möjligheter framåt”, säger Karin Brynell, styrelseordförande i Metallkretsen.

Hans Standar är sedan 2013 VD för ett annat materialbolag, Svensk Glasåtervinning, ett uppdrag han kommer behålla parallellt med att han blir tillförordnad VD för Metallkretsen på deltid.
 
”Hans Standar är genom sin erfarenhet från Svensk GlasÅtervinning redan väl insatt i branschen och därför ytterst lämpad för detta uppdrag”, säger Karin Brynell

”Förpackningsåtervinning ligger verkligen rätt i tiden och med mina erfarenheter från Svensk GlasÅtervinning hoppas jag kunna bidra till en effektivisering och ökad återvinning även av metallförpackningar”, kommenterar Hans Standar sin utnämning. 

Varje år sätts cirka 35 000 ton metallförpackningar på marknaden. Dessa samlas i huvudsak in via FTI:s cirka 5.000 återvinningsstationer och transporteras sedan vidare för sortering och återvinning. Rregeringens återvinningsmål på 70 procent överträffas idag och ligger på 73 procent.
Metallkretsen AB ägs gemensamt av fyllare, (de som fyller förpackningarna med varor) importörer och handeln och Metallkretsen är i sin tur en av fem ägare till FTI.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning FTI Metall metallemballage Metallförpackningar Metallkretsen Personal Svensk Glasåtervinning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK