...
Avancerad präglingsteknik bakom Iggesunds julkort
En mycket djup och detaljerad prägling i flera nivåer pryder framsidan på årets julkort från Iggesund Paperboard.
En spektakulär djupprägling kännetecknar Iggesunds julkort, som på baksidan har julhälsningar på flera olika språk, också producerade med präglingsteknik.

En mycket djup och detaljerad prägling i flera nivåer kännetecknar årets traditionella julkort från Iggesund Paperboard. Kortet, som är producerat i kartongkvaliteterna Invercote Duo och Invercote Creato, är designat av den taiwanesiske designern Kevin Chen, som är specialiserad på prägling och folieprägling.

Julkortets framsida pryds av en avancerad blindprägling av en älg innesluten i en ”jordglob”, som är en kombination av blindprägling och folieprägling i silver.

Idén bakom kortet spänner från de skandinaviska skogarna, symboliserade av skogen konung älgen, till en jordglob, som representerar den globala tillgängligheten för Iggesund Paperboards spetsprodukt Invercote. Kartongkvaliteterna i kortet är Invercote Duo 610 g/m2 och Invercote Creato 300 g/m2.

”Prägling ställer hårda krav på kartongen, som ska klara den fysiska påfrestning och den temperaturhöjning, som uppstår i mötet mellan kartongen och präglingsverktyget, samtidigt som kartongen ska klara av att återge fina detaljer”, säger Kevin Chen, som har Invercote Duo, som en av sina favoriter för prägling.

Iggesund Paperboard skriver iett pressmeddelande att hemligheten bakom Invercotes styrkeegenskaper är att kartongen är uppbyggd i tre lager, där fibersammansättningen kan varieras och därmed styra de fysiska egenskaper, som möjliggör den djupa präglingen.

Kevin Chen är 51 och bor i Taipei, Taiwan med sin familj. Han började sin grafiska designbana med att producera bröllopskort i början av 1980-talet. och efterhand har hans företag också kommit att producera förpackningar av företagspresenter för företag som Toyota, Ferrero Rocher, 7-eleven och Pernod Ricard.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Iggesund Iggesund Paperboard Invercote Kartong Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK