...
Svenska e-sportare donerar pantpengar till Musikhjälpen
I Pantameras kampanj har svenska e-sportare tillsammans med musikjätten Spotify donerat över en halv miljon kronor till Musikhjälpen.

”Pantamera med e-sporten” är en insamlingskampanj till förmån för Musikhjälpen, där landets främsta aktörer inom e-sport och musik donerar sina pantpengar.

Kampanjen startade den 14 september och sedan dess har Sveriges största streamers samlat in pengar från sina följare. Stora e-sportsaktörer som Dreamhack och Inferno Online har donerat sin pant och insamlingens största bidrag kommer från musikjätten Spotify, som skänkt all pant från hela sin årsförbrukning av dryck på burk och flaska.

Resultatet av insamlingskampanjen blev ett bidrag på 501.347 kronor, som härom dagen lämnades över till Musikhjälpen. Summan, som till exempel skulle kunna bekosta fem undervisningscenter för barn med funktionsnedsättningar, är just nu Sveriges största insamling till förmån för Musikhjälpen.

”Det här har varit ett så himla roligt och tacksamt projekt! Några av våra största aktörer inom e-sport och musik har tillsammans med gamers över hela landet pantat ihop en halv miljon kronor, som man nu skänkt till Musikhjälpen. Det är så många som vinner på det här initiativet – tillsammans gör vi skillnad både för människor och för miljön”, säger Lovisa Lannerstedt, kommunikatör på Pantamera.

Pantamera har arbetat med e-sport på olika sätt sedan 2011 och dragit igång flera kampanjer till förmån för Musikhjälpen. Årets insamling är initiativets största och många människor har varit med och engagerat sig.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övrigt pant Pantamera Returpack

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK