...
Coca-Cola ökar sin investering i holländsk PET-återvinnare
Ioniqa har specialiserat sig på att bryta ner och omvandla svåråtervinningsbar PET till ny PET med samma egenskaper som jungfrulig PET. (Bild Ioniqa)

Coca-Cola Company har utökat sin investering i holländska företaget Ioniqa Technologies BV, som specialiserat sig på recycling av PET-produkter som är svåra att återvinna.

Ioniqa, som har sitt huvudsäte i Eindhoven, har utarbetat en teknologi för att bryta ner och omvandla ”besvärliga” PET-produkter som färgade flaskor. etc. till polymerbyggstenar, vilka används för att producera ny PET med samma egenskaper som jungfrulig PET.

Coca-Colas investering i Ioniqa syftar till att påskynda Ioniqas utveckling och produktion av högkvalitativ återvunnen PET, som ska kunna användas i Coca-Colas flaskor.

Coca-Cola Company uppger att investeringen stöder företagets globala vision att arbeta mot en värld utan avfall, vilket inkluderar ett mål att Coca-Colas förpackningar senast år 2030 ska bestå av minst 50 procent återvunnet material.

Ioniqa har nyligen startat byggandet av en ny återvinningsfabrik för avancerad PET-recycling i staden Geleen i sydöstra Holland. Här kommer man från sommaren 2019 att kunna omvandla svårhanterat PET-avfall till ny högkvalitativt och livsmedelsgodkänd PET-plast medsamma egenskaper som jungfrulig PET.

”PET-avfall är råmaterial och med vår cirkulära process behövs inte fossil olja längre för att producera PET-produkter med högsta kvalitet och livsmedelssäkerhet”, säger  Ioniqas VD Tonnis Hooghoudt.

Sedan tidigare har Ioniqa även ingått partneravtal med globala livsmedelsleverantören Unilever och med indonesiska PET-bolaget Indorama.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2018-12-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Coca-Cola Dryckesförpackningar Livsmedelsförpackningar Miljö Övrigt PET Plast plastavfall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK