...
ÅR Packaging genomför strategiskt köp i Kroatien
”Med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment”, säger Harald Schulz.

I ett strategiskt förvärv har svenska ÅR Packaging Group AB köpt det kroatiska företaget Istragrafika, som har huvudsäte i staden Kanfanar.
Istragrafika, som har ca 160 anställda, producerar högkvalitativa kartongförpackningar inom tobak, livsmedel och konsumtionsprodukter.


”ÅR Packaging har en strategisk plan, som vilar på tre pelare: ytterligare tillväxt i Europa i utvalda affärssegment, global expansion med utvalda förpackningslösningar och ytterligare förbättrad driftsprestanda och kostnadseffektivitet. Denna strategi har visat sig framgångsrik och med förvärvet av Istragrafika stärker vi vår närvaro och position ytterligare i utvalda segment”, säger Harald Schulz, VD och koncernchef för ÅR Packaging.

Istragrafika, som är ett ledande förpackningsbolag i Kroatien, betjänar en bred kundbas och flera segment via sin produktionsanläggning i Kanfanar. Företaget har ett flertal såväl lokala som multinationella kunder inom sina marknadssegment.

”Vi är mycket glada att kunna utöka vårt europeiska fotavtryck med denna viktiga och strategiska geografiska expansion. Tillsammans med den mycket erfarna ledningsgruppen hos Istragrafika är vi övertygade om att vi kommer att fortsätta att förse vår nu gemensamma kundbas med ett hållbart utbud av högkvalitativa produkter”, säger Harald Schulz.

Istragrafika grundades 1956 och ägdes tidigare av TDR, ett dotterbolag till British American Tobacco plc.

Inga uppgifter om köpeskilling, etc. har offentliggjorts.


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-07

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK