...
Här är fyra städer där du kan betala bussen med plastavfall
I Surabaya, Indonesien, kan medborgarna ”betala” sina bussresor med plastavfall som PET-flaskor, etc.
I Beijing finns speciella pantmaskiner vid tunnelbanestationerna där resenärer kan panta plastflaskor och få tunnelbanebiljetter i retur.

Att kunna betala sin buss- eller tunnelbanebiljett med gamla plastkassar och PET-flaskor låter väl som ett dåligt skämt? Men det är faktiskt verklighet i fyra större städer i världen!

I Beijing, Kina, Surabaya, Indonesien, Istanbul, Turkiet och Sydney, Australien kan medborgarna på olika sätt ”betala” biljetter till allmänna kommunikationsmedel, biografer, etc. med plastavfall!

I Beijing finns speciella ”pantmaskiner” i tunnelbanestationerna, där resenärer kan lämna sina använda plastflaskor och i utbyte få biljetter till tunnelbanan. Samma system finns i indonesiska Surabaya, där medborgarna kan lämna in plastavfall i form av PET-flaskor, etc. och i utbyte få tidsbegränsade resor på stadens bussar.

I Istanbul kan resenärerna lämna in plastavfall som räknas om till pengar och laddas på deras tunnelbanekort. Med kortet kan man sedan köpa biljetter till olika kommunala transportmedel i staden.

Världsstaden Sydney har också infört ett system där utplacerade pantautomater tar emot plastavfall som kan bytas mot biljetter till biografer, kommunala bussar, etc.

Facebook finns en kort video som beskriver dessa fyra storstäders annorlunda grepp för att uppmuntra sina medborgare till ökad plaståtervinning. Videon är producerad av World Economic Forum och du kan se den HÄR!


JERRY PETTERSSON

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2019-01-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
återvinning Miljö Övrigt pant pantautomat Plast plastavfall Plastförpackningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK