I Foodhills anläggning i Findus gamla lokaler i skånska Bjuv öppnar företaget SydGrönt Sveriges första anläggning för kokning, förpackning och lagring av rotfrukter. Verksamheten förlänger säsongen för svenskodlade grönsaker.
SydGrönts satsning hos Foodhills omfattar ett rotfruktskokeri, en förpackningsdel och ett klimatstyrt lager för långtidslagring. I det klimatstyrda lagret kan luftfuktighet och kyla kan optimeras för olika grönsaker, vilket gör att en betydande del av importen kan ersättas med svenskodlade grönsaker.
Det nya kokeriet för rödbetor och andra rotfrukter är det första i Sverige.
”Vi blir allt bekvämare och får allt mindre tid. Att kunna köpa färdigkokta svenska rödbetor är något som efterfrågas av allt fler. Det är också en miljövinst att koka rödbetor och andra rotfrukter på hemmaplan”, säger Sara Berger, VD på SydGrönt.
”Foodhills vision är att bli ett ledande centrum i Europa för cirkulär matproduktion. SydGrönts verksamhet passar väl in i vår hållbarhetsfilosofi. Genom samarbetet kan vi mer effektivt utnyttja resurser, kompetens och tankar kring innovationer”, säger Bengt Persson, VD och arbetande styrelseordförande i Foodhills.
Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com